03 август 2009

Какво мразя в жените?

Мразя праволинейността. Женската - повече.

Съществуват редица недостатъци, повечето са простими, защото са издънка или дори просто особеност на характера. Праволинейността обаче не е сама по себе си недостатък, а вирус, който трови нормално "функциониращи" характери. Превръща ги в нездравословно нормално функциониращи.

Струва ми се, че компромисът с нечия праволинейност, е праволинейност сам по себе си и затова не си го позволявам. Относно жените - още повече. Не само заради по-безволевото приемане на праволинейното, но и заради по-красивата неправолинейност, на която са способни жените.

Женската праволинейност превръща и най-обществено приемливите обноски в сервилност. И най-безобидната доброта в притворство. И най-будната дейност в хоби. И най-нешаблонната красота в статуя. От бетон. Освен това всяка следваща единица праволинейност тушира надеждата, че праволинейността не заразява наред. Тъжно е.

Глупаво е да искаш да промениш някого. Но е тъжно да не отбелязваш поне наум пречупването на един цял живот. А пречупването се случва незабележимо, но за сметка на това, логично. Например на края на една разходка, при която си потънал/а в себе си, но побързаш да се прибереш, вместо да направиш още едно кръгче около блока.

Разхождайте се, жени!

5 коментара:

  1. КЗЖ
    та-та-ра ра рарам, Ооооо-Оооо, О, там та ра ра рам!
    КЗЖъъъъъ, О-ооо, ооо, КЗЖъъъ-ъъъъъъъ

    ОтговорИзтриване
  2. съвсем правилно
    а забелязал ли си как тази иначе спокойно властваща като речно течение праволинейност е изпъстрена с някакви ужасно дразнещи пристъпи на безпринципна толерантност с претенции за мъдрост

    ОтговорИзтриване
  3. мдам, на това му викам "гузната съвест на съпругата". чрез нея си обяснявам и други феномени - например защо повечето жени тип змии, респ. змиорки, предпочитат да следват мъжете си навсякъде, при все че в някои контексти и на двете страни би им било по-уютно един без друг.

    ОтговорИзтриване
  4. Кой е неопровержимия атестат за упадък на всяка професия, практикувана до един период от мъже или от мъже и от жени? Феминизирането й! Когато жените започнат да стават масово шофьори у градскио транспорт (засега им дават да карат основно трамваи и тролеи, тъй като последните се движат по начин изключващ независимостта!), тогава като неизменна част от хералдиката на компанията за градски транспорт трябва да стане слогана "Мачкаме `ора!".

    Жените притежават единствено вътреутробно въображение.
    Цялата Вселена при тях започва и свършва с процесите предшестващи, развиващи се успоредно и следхождащи Раждането.

    Жена може да бъде "добър шофьор" само ако кара в посока Шейново!

    ОтговорИзтриване
  5. Да си мъж е превилегия!Да си жена е предизвикателство!

    ОтговорИзтриване