03 февруари 2010

АНАЛиз на съдебната практика

Решение № 707 от 22.II.1979 г. по гр. д. № 146/79 г., II г. о.
Съдебна практика на ВС на НРБ - гражданска колегия, 1979 г., С., Наука и изкуство, 1980 г.


Бракът при социализма се гради на нормални, здрави, природосъобразни прояви в половата и емоционално-нравствена сфера на отношенията между мъжа и жената. Жалбата е неоснователна. Решението е обосновано и законосъобразно. При категоричните данни за извършвани анални полови актове на съпруга с ищцата, поради което тя се отвратила от него, правилно е прието, че бракът е дълбоко и непоправимо разстроен. Правилно е отчетено, че противоестествените полови прояви на съпруга създавали неблагополучия в интимната среда на семейния живот и те като проява на извратеност са несъвместими с елементарния нормален емоционален съпружески живот. Този начин на живот е изцяло отречен в семейството при социализма, при който бракът се гради на нормални, здрави, природосъобразни прояви в областта на емоционално-нравствените отношения на мъжа и жената. Следва решението да се остави в сила, а жалбата - без уважение.

Как беше, socialism is sexy?

Няма да питам каква експертиза е ползвана, за да се установят "категоричните данни" за процесните актове... Само се чудя колко дълбоко разстроен може да е бил... бракът, че да имаме случай на "извратеност"? (blush)

4 коментара:

  1. В Индонезия мастурбацията се наказва с обезглавяване!

    ОтговорИзтриване
  2. А в някой от щатите беше забранен със закон сексът с таралеж, така че... relax and do it!

    ОтговорИзтриване
  3. Сексът с таралеж не е ли невъзможен предмет ?!

    ОтговорИзтриване
  4. Сексът с таралеж е повечко мазо, отколкото садо, ама предполагам, че ако успееш да го осъществиш все пак си заслужава :))))

    ОтговорИзтриване