23 юли 2009

Да придизвикаш или да ни придизвикаш?

И да не сте чували за Бергман и неговите три олимпийски медала в кърлинга, то поне сте наясно със староанглийската поговорка On a nude abdomen, a couple of pistols /известна у нас като "На гол тумбак, чифте пищови"/.

Също така се надявам да сте наясно, че не всички черно-бели филми включват задължително мустакат скитник с бомбе, който бяга от кредиторите си. Някои черно-бели филми даже говорят. Един задължителен такъв явно по погрешка е качен на известен сайт за разпространение на съдържание със съмнителни авторски права. А както знаем от евреите, нищо добро не остава ненаказано. В нашия случай - некоментирано. Воала.

Скучна безсмислица (тъпня) на болен мозък с претенции да е велик и неповторим.
Те затова не върви Светът на добре. Защото за "гениални" произведения ни пробутват изцяло негативни и умопобъркани ментални продукти.

Скучна безсмислица (тъпня) звучи почти като Българска работническа партия (комунисти). Но по-важното е, че въпросният Потребител (да не се бърка с "потребител") говори с увереност, с която би посегнал към червения бутон, сякаш си взима бира от хладилника. Ясно му е защо "Светът" не върви на добре, ясно му е кой е и за какво се бори Бергман, освен да го питаме дали да дигаме или сваляме данъците? Или направо да пробваме с "Кой уби Лора Палмър?" Аз все пак ще действам предпазливо и бих го питал само какво ще рече да си едновременно умопобъркан и ментален? Във всеки случай е нещо негативно (отрицателно).

Боже господи който ми каже, че този сюжет е готин може да ходи да се причака в тъмното и да се самогръмне с нож! Да придизвикаш смъртта на партия шах хахахахахахахаха ОМГГГГГГГГГТози филм тук е пълна олигофрения. Претенциозно говорене, колко сме възвисени...

Тук ставаме свидетели на най-трудно квалифицируемото престъпление на квадратен метър текст. Ако имаше малко справедливост, въпросният "подбудител" би трябвало да отговаря как така в едно изречение проповядва едновременно изнудване, убийство с огнестрелно оръжие, извършено всъщност с хладно такова, самоубийство, неграмотност и тежко престъпление срещу здравия разум?! Макар че за по-кратко ме придизвиква да си кажа: ОМГГГГГГГГГГГГГГГГ...

Това, че сме заобиколени от чалга и селското поведение на мнозина автоматично провокира у други да застанат на точно обратната страна, не е философия. Това е отровен снобизъм водещ до гадни психопатски дела, извършени от хора, отдавна изгубили себе си, неразличаващи истинското от фалша...

Напрежението се покачва право пропорционално със злините, извършени от тази иначе скучна безсмислена олигофрения. Сега разбираме, че през 50-те години Швеция е била обзета от чалга мания, а младият Бергман, гледайки местната Планетасон и кълчещите се Ана-Мария, Йохана и Грета, се натровил със снобизъм. Не подозирах за токсичността на снобизма, но се досещам на кои познати ще кажа да не ядат гъби тия дни... Иначе ще вземат да ме изнасилят. Или дори по-лошо: ще ме завържат да чета коментари за филмите на Бергман!

Незнам как можете да кажете че ви харесва човек в чиито филми действието се развива в 1 стая и двама най- много трима човека си говорят и не става абсолутно нищо.

Абсолутна истуина! Този симпатяга е предполагаемият създател на IMDB. Как иначе да си обясним, че побира сюжета на има-няма 65 филма в едно изречение и в две, най-много три думи?? Пък макар и да не казва абсолутно нищо, важното е, че е силно изнервен от извратените психопатски (копрофилски?) отклонения на режисьора, важното е, че си има мнение, което изказва с намерението всички да се впечатлят и съобразят. Което вече никак не е за майтап - по-скоро отправям към вас призив да ми отговорите защо хората, които най-малко слушат другите, имат най-силна нужда да се натопорчат пред тях? Дали става дума за запълване на празнота или непременно трябва да търсим отминала травма? Пледоарията обаче не приключва. Аргументите са железни.

Това межо другото е нормално за него -- Той си е Швед /северената част/- страната с най- много самоубийства в целия свят.

Когато напуснеш сферата на ташака и тръгнеш да размишляваш върху собствената си глупост, губиш последната ти останала крепост на "невинното объркване". "Шведският комплекс" в случая намирисва на някогашните попържни на Томето Русев, че шведите са 87 % травестити, които гледат само хокей и не се вълнуват дори и от него. А това от своя страна намирисва на бял лист хартия, върху който е написано "Аз съм олигофрен" и който е пуснат на гигантска копирна машина. Не е много възвисено, съгласете се.

пп Оригиналният правопис на коментарите е запазен.

1 коментар:

  1. Ако всички бяха в състояние да разбират Бергман нямаше да има нито градски транспорт, нито кой да ти сервира в заведенията, нито кой да те подстриже, нито кой да ти продаде в магазина, и много други подобни сравнения. Ако всички го можеха светът щеше да е едно много по-интелектуално, но доста по-налудничаво място. Няма нито к'во да се учудваш, нито к'во да с възмущаваш, защото просто света е устроен по тоя начин - обективното се възприема по различни начини, или, както става в 9 от 10 случая, то просто не се възприема и остава неразбрано или подминато. Това е като да не можеш да прочетеш най-дребните буквички - виждаш мацаница вместо послание просто защото си кьорав.
    И не искай от син на бакшиш и продавачка в книжарница да оцени метафората на това да предизвикаш смъртта на партия шах - ОМГГГГГГГГ, амчи там няа цицьи вье, пьич! Ибах го колкой тъпо туй! Почерпи напилия се с бело вино "Бяла меча магия" (5 литра = 2.30 BGN, етикет с бяла мечка върху зелено шише) с най-прекрасното шампанско и мрънкай в блога, че ти е казал "Ебати гадното е тфа газираното вино, да не е вкиснато?"
    Просто не се тормози да четеш коментарите под филмите - гледай си ноар, пънк-ноар, уайт-ноар, арт-деко-ноар ноар-ноар и не се мъчи да разгадаеш начина на възприемане на хората, мъчещи се да си обяснят ноара чрез критическите средства на поп-фолка.
    А, да, КЗЛ але але

    ОтговорИзтриване