01 октомври 2009

Абсурдистан

Съжалявам културолозите, антрополозите, социолозите и све останали лози, които не присъстваха на мача днес. Вместо да коментират глупостите на "премиера Борисов", да бяха дошли да видят сладко-горчиви картинки на килограм...

Левскарите се оставиха да бъдат надвикани от 50 туристически субекта, дошли от Рим, за да разнообразят скучния си семеен живот. После конят уйде безцеремонно у рякята и за да си направят кефа, взеха, че повикаха и подсказаха на незрящите кой е домакинът. И стана очакваната атмосфера. Кога? Чак когато у рякята...

Същите тези 50 субекта съжалиха явния невървеж и приветстваха радушния прием, отвръщайки с викове "Левски... Левски" след четвъртия гол. Не беше ирония, наистина съжалиха наште. В първия момент се чувстваш унизително, защото това отношение е навсякъде - толкова сме пропаднали, та трябва да ни мотивират външни фактори и това действа още по-демотивиращо на крехката ни психика. После внезапно се сепваш, че на тяхно място никога няма да проявиш подобно разбиране и ти става ясно, че никакви еврофондове и БВП-та не могат да компенсират родната липса на такт и уважение към другостта.

Комичното отпускане на Лацио беше компенсирано с още по-комични пропуски на "Левски", идващи като сигнал "абе, и да ни пускате, и да не ни, няма кого да излъжете" и точно в този момент си мислех, че по-абсурдно няма как да стане. Но тогава лациалите почнаха да крещят "Ушев" с явното намерение да ги чуе целият стадион. Викаха "Ушев", бе, без майтап! Сектор "Б" ги чу и им отвърна с "Мерда Рома". Познайте кой викаше по-силно.

Сигурен съм, че накрая е имало прегръдки и споделяне на бири. Само не знам кой за кого е викал на Рома - ЦСКА покрай всичките мерди и ушевци.

2 коментара: